marți, 18 decembrie 2007

Gadget-ul zilei


Ceasul inspirat de un avion de spionaj
Categorie: Gadget-ul zilei

103 Blackbird de la Urwerk
By: Alex Vochin, Technology Editor
De-a lungul timpului, in cadrul rubricii "Gadget-ul zilei" au fost prezentate cateva ceasuri deosebit de interesante, fiecare avand anumite caracteristici care le diferentiau foarte clar de unele obisnuite. Si exact acest lucru se poate spune despre 103 Blackbird produs de compania Urwerk: este un ceas foarte neobisnuit, dar in acelasi timp, cat se poate de atragator.

Din design-ul ceasului, pe care il puteti observa in poza alaturata, dar si chiar din numele sau se observa faptul ca producatorii s-au inspirat din faimosul avion de spionaj SR-71 de la Lockheed (cunoscut si ca Blackbird) in momentul in care au creat acest dispozitiv incredibil. Ceea ce atrage in primul rand atentia la acest ceas este sistemul de citire a timpului, care consta in 4 semi-sfere ce se rotesc in jurul unui ax central si care indica orele, pentru minute fiind folosit un semicerc aflat in partea de jos a ceasului.

103 Blackbird este produs din materiale extrem de rezistente, carcasa fiind fabricata din platina, iar elementele interioare din titaniu. In plus, atat carcasa cat si semisferele interioare sunt acoperite cu un produs rezultat in urma unui proces de depunere chimica in faza de vapori asistata de plasma, ceea ce ii confera ceasului, pe langa aspectul cat se poate de atragator si o rezistenta deosebita la zgarieturi.

In plus, ceasul celor de la Urwerk are dimensiuni destul de mici (50mm x 36mm x 13.5mm), se intoarce manual si are o rezerva de energie de 43 de ore. Singura sa problema va fi mai mult ca sigur pretul (momentan necunoscut, dar probabil destul de ridicat, avand in vedere faptul ca vor fi produse doar 10 astfel de dispozitive, dupa cum informeaza cei de la Urwerk), dar avand in vedere caracteristicile sale, un astfel de ceas chiar face toti banii.

Noi suntem putini, dar voi, utilizatorii Softpedia, sunteti mult mai multi. Iata de ce ne-am gandit sa punem la dispozitia voastra o adresa de mail la care va invitam sa trimiteti gadget-uri care noua ne-au scapat. Daca trimiteti link-uri interesante, informatiile vor fi postate pe site, cu multumirile de rigoare. Adresa este www.muzica90.blogspot.com
Tag-uri: noutatile anului 2007-2008,ceasul zilei,ceasuri scumpe,spionaj

Niciun comentariu:

dictionar-roman.com
SEO Romania
Muzica90